Lietuvių kalbos dienos

Minėdami lietuvių kalbos savaitę Maišiagalos vaikų lopšelio-darželio pedagogai ugdytiniams paruošė daugybę įdomių veiklų: vaikai klausėsi skaitomų iš namų atneštų mylimiausių knygelių, vaidino mokytojų skaitomas pasakas „Pirštinė“, „Trys paršiukai“, sakė pačius gražiausius lietuviškus žodžius, susipažino su kai kuriomis raidėmis, stebėjo šešėlių teatro pasaką „Vilniaus legenda“, dainavo lietuviškas dainas, šoko liaudies šokius, apsilankė Maišiagalos bibliotekoje, domėjosi Lietuvos regionų tautiniais drabužiais, juos kūrė patys – ir visų šių veiklų metu skambėjo lietuviška kalba, viena gražiausių kalbų pasaulyje.
Savaitė baigėsi smagiu renginiu Houvalto dvare. Susirinkusią darželio bendruomenę pasveikino direktorė, renginys prasidėjo skambant Lietuvos himnui. Vėliau visi klausėsi dainų, eilėraščių, plojo linksmiems šokiams, skirtiems Lietuvai. Nepaprastai džiaugėmės susitikimu su poetu Kęstučiu Ivinskiu, kuris savo eilėmis pasveikino visus su Vasario 16-ąja, o vėliau mažiesiems sekė eiliuotą pasaką apie varlytę šokėją, minė mįsles, kvietė kartu kurti eilėraštukus. Vaikai ne tik klausėsi, bet ir patys deklamavo poeto eilėraščius.
Visa savaitė, skirta skambiajai lietuvių kalbai, buvo įsimintina įdomiomis veiklomis. Ji leido pajusti mūsų kalbos grožį ir leisti jai sklisti iš širdies.

Inf. D. Jermak, nuotr.: I. Rudžionienė, K. Misevič, E. Staniulionienė, V. Piatkova., V. Miskelovič, D. Jermak, J. Markėvič, C. Buinovska, L. Ceiko