„Mėlynosios žaidynės 2024“

Šių metų balandžio mėnesį dalyvavome tarptautiniame konkurse „Mėlynosios žaidynės 2024“, skirtame jautrumui ir sąmoningumui žmonėms su autizmo spektro sutrikimais didinti.
Edukacinė varžybų dalis vyko balandžio 2 d., o sportinė – balandžio 17 d. Darželinukai, minint pasaulinę autizmo supratimo dieną, turėjo galimybę dalyvauti užsiėmimuose apie autizmą bei pažiūrėti prevencinį filmuką, supažindinantį su vaikų autizmo spektru. Darželio darbuotojams buvo suorganizuoti mokymai apie autizmą. Taip pat buvo suorganizuota palaikymo akcija „Mėlynasis skėtis“, kurioje dalyvavo lopšelio-darželio ugdytiniai, mokytojai ir darbuotojai. Baigiamuoju tarptautinių varžybų elementu buvo sportinė dalis: vaikai ir mokytojai, įvykdę įvairias sporto užduotis, buvo apdovanoti „Mėlynosios žaidynės 2024“ medaliais.
Dalyvaudami „Mėlynosiose žaidynėse“ galėjome dar labiau integruoti autizmo spektro vaikus su savo bendraamžiais. Šis renginys parodė, kad kiekvienas gali būti sportininku ir turi galimybę pasiekti sėkmę pagal savo išgales.

Video akimirkos:

Inf. C. Buinovskos, fot. C. Buinovskos, K. Misevič, I. Rudžionienės, D. Jermak