Pavasario švenčių pynė Maišiagalos lopšelyje-darželyje

Vilniaus kraštas ypatingas ir margaspalvis, gausus susipynusiomis kultūromis, savitas ir nepakartojamas, turintis gilias tradicijas. Itin savita - verbų rišimo tradicija. 2023 metais Vilniaus rajono švietimo įstaigų, vykdančių ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą, verbų parodoje „Verbą rišu ir su tavimi pasidalinu“ Maišiagalos vaikų lopšelis-darželis užėmė garbingą pirmąją vietą. Tai paskatino inicijuoti parodą „Verbą rišu, tradicijas tęsiu“. Šį kartą buvo prisiminta popierinių verbų rišimo tradicija.

Kovo 8 dieną į baigiamąjį parodos „Verbą rišu, tradicijas tęsiu“ renginį buvo sukviesti parodos dalyviai – Vilniaus rajono ikimokyklinį ugdymą teikiančių švietimo įstaigų vadovai ir mokytojai, socialiniai partneriai iš Šalčininkų rajono Eišiškių lopšelio-darželio „Žiburėlis“. Renginys vyko parodos partnerių Tradicinių amatų centro Houvalto dvare salėje. Į renginį atvyko Lietuvos Respublikos seimo narė Rita Tamašunienė, kuri pasidžiaugė, kad puoselėjamos tradicijos, vaikai ugdomi pilietiškumo dvasia. Šventėje dalyvavusios ypatingos viešnios – sertifikuotos tautinio paveldo amatininkės, žaismingai dainomis ir posmais papasakojo apie verbų pynimo tradiciją.

Renginio metu paminėta ir Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Ta proga galėjome džiaugtis akimirkomis iš Maišiagalos krašto ikimokyklinį ugdymą teikiančių švietimo įstaigų virtualaus renginio „Sveikinimai Lietuvai“. Susirinkusius svečius pasveikino Maišiagalos vaikų lopšelio-darželio ugdytiniai, savo pasirodymu apjungdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, pasveikindami susirinkusias moteris Tarptautinės moters dienos proga. Pasirodymą vaikai baigė šokiu su verbomis.

Puikus renginys subūrė kartu pabūti vadovus, pedagogus, amatininkus ir kitus svečius, pasidalinti pavasariška nuotaika, pasidžiaugti galimybe kurti ir švęsti.

Parodos „Verbą rišu, tradicijas tęsiu“ įgyvendinimo akimirkos

Inf. D. Jermak, nuotr.: V. Piatkova, I. Rudžionienė, V. Miskelovič